Nasza Piekarnia - miejsce, gdzie tradycja spotyka nowoczesność

Nasza piekarnia to miejsce, gdzie tradycja spotyka się z nowoczesnością. Wypiekaniem pieczywa zajmujemy się od 1991 roku, kiedy to rozpoczęliśmy jako mała piekarnia. Nieustannie rozwijamy nasz zakład, dbając o najwyższą jakość naszych produktów. Piekarnia Wojtpol to zakład prawdziwie rzemieślniczy, gdzie do produkcji naszych wyrobów nie używa się gotowych mieszanek i polepszaczy. Wszystko, co wypiekamy, powstaje według tradycyjnych receptur z użyciem mąki z naszego własnego młyna. Nasze pieczywo wyróżnia się niepowtarzalnym smakiem i aromatem, które zawdzięczamy długiemu procesowi fermentacji. Stawiamy na jakość, a nie ilość - każdy chleb, bułka czy ciastko jest dla nas wyjątkowe.

Co wypiekamy w naszej piekarni?

Wielogodzinna fermentacja to podstawa w naszej piekarni, w której wypiekamy różnego rodzaju pieczywo - od tradycyjnych chlebów żytnich, przez chlebki pszenno-żytnie z dodatkami różnych nasion, aż po bułki. Nasze chleby żytnie, takie jak żytni 100%, razowy czy chleb żytni ze słonecznikiem, wypiekamy bez udziału drożdży, co nadaje im wyjątkowego smaku i aromatu. W produkcji używamy również nasion i ziaren, takich jak płatki owsiane, siemie lniane, ziarna słonecznika, sezam czy orzechy laskowe. Nasze wyroby pszenne, takie jak bułki kajzerki, hot-dog, z ziarnami, grahamki, rogale, chałki, produkujemy na zaczynie pszennym “Biga”, którego czas fermentacji to ok. 16 godzin. Wszystko to sprawia, że pieczywo jest nie tylko smaczne, ale też zdrowe i pełne wartości odżywczych, które są łatwo przyswajalne dla naszego organizmu.

pieczywo